Bert het virus (vervangopdracht fabel OPO 2)

Barry de hond is verdrietig. Hij kan niet afspreken met zijn twee beste vrienden: Nina en James de katten. Hij wou zo graag nog eens een pintje gaan drinken in Dierolopia. Dat is iedereens stamcafé! Het is daar zo lekker gezellig en knus. Maar het nieuwe virus stopte zijn plannen. Barry noemt Bert een virus want hij is overal en wilt niet weggaan zolang iedereen nog buitenkomt. Bert heeft al veel slachtoffers gemaakt, en is nog niet van plan om terug naar huis te gaan. Barry is te weten gekomen dat Bert ook heel graag naar Dierolopia gaat.

Barry is erg boos en gefrustreerd omdat Nina en James niet luisteren naar hem. Zij gaan nog lekker gezellig naar Dierolopia om pintjes te drinken. Bert is ze nog niet tegengekomen, maar dat gaat niet lang meer duren. Barry heeft Nina en James al verschillende keren gewaarschuwd om gewoon lekker thuis te blijven. Hij is bang dat Bert, Nina en James iets vreselijks gaat aandoen. En Barry had bijna gelijk, want Nina werd ineens ziek. James heeft nu ook schrik gekregen en blijft daarom binnen!

Na enkele weken was Nina weer gezond. Een mirakel. In tussentijd hebben Barry en James iedereen aangemoedigd om thuis te blijven. Jammer genoeg wil niet iedereen luisteren. Velen komen Bert tegen zonder dat ze het doorhebben en met hen gaat het bergafwaarts. Barry heeft iedereen genoeg gewaarschuwd dat ze allemaal in ‘hun kot moeten blijven’. Hij zei: ‘Blijf in je kot, dan is Bert sneller weg.’   

Reacties

  1. Dag Yoni

    Leuke fabel, heel toepasselijk op wat we deze dagen allemaal meemaken. Hij geeft dan ook de wijze levensles om in uw kot te blijven mee. Dat zouden Maggie De Block en Marc Van Ranst eens moeten zien! Ze zouden trots zijn. Als je er ooit een beeldverhaal van maakt, kan je altijd verschillende truien aandoen tijdens het lezen en zo Marc Van Ranst nog eens bedanken voor zijn hard werk. Het zijn maar ideetjes. Om terug te komen tot de essentie: korte, krachtige fabel! Waar kan ik meer lezen?

    Met vriendelijke groeten
    Levi Van Deun

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)