Grote Coronastudie: meer dan helft leerlingen en ouders wil af van mondmaskers in klas (Nederlands 3.1 - artikel 3)

 "Meer dan de helft van de leerlingen en ouders wil af van de mondmaskerplicht in de klas. Dat blijkt uit de negentiende editie van de Grote Coronastudie, de bevraging over de coronacrisis van onderzoekers van de UAntwerpen. 23 000 Belgen namen deel aan de enquête." 

Uit de coronastudie blijkt dat iets meer dan de helft van het onderwijspersoneel voorstander is van een mondmasker in de klas. Bij leerlingen en ouders is het telkens slechts één op drie die daar nog voor te vinden zijn. Het zou de interactie verminderen en de concentratie verlagen. 

Omdat er nog te veel coronabesmettingen zijn in de scholen is het geen goed idee om de mondmaskerplicht af te schaffen. Wel vraagt de christelijke onderwijsvakbond COC een extra aanpassing: een mondmaskerpauze. Ik vind dit zeker geen slecht idee! Ik kan verstaan dat leerlingen het beu worden om hele dag lang dat mondmasker op te houden. Een mondmaskerpauze lijkt me dus ook wel een goed idee. Dit hoeft niet lang te zijn - enkele minuten - maar dan kunnen de leerlingen toch even een frisse neus halen. 

Er is wel een voorwaarde: social distancing als de leerlingen buiten een frisse neus gaan halen. In veel scholen is dat echter problematisch. We zullen met de mondmaskers moeten leren leven... 


bron: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/grote-coronastudie-meer-dan-helft-leerlingen-en-ouders-wil-af-van-mondmaskers-in-klas~ac14b4d8/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)