Lerarenopleiding Thomas More Mechelen wint M-Award voor mediawijsheid (Nederlands 3.1 - artikel 2)

 "Vrijdag reikte minister Benjamin Dalle de M-Awards uit. Deze awards, een initiatief van het Vlaamse Kenniscentrum voor digitale en mediawijsheid, zetten organisaties in de bloemetjes die kritisch en creatief omgaan met media en ICT. De M-Award voor Mediawijs Beleid ging naar de Hogeschool Thomas More Mechelen, met hun 'expertklas Mediawijsheid'."

Thomas More was één van de vijf winnaars die werden gekozen uit 24 projecten. De projecten zetten het aspect van mediawijsheid in de kijker. Naast een mooie award, wonnen ze ook elk een vorming ter waarde van 350 euro. Omdat Covid-19 in ons land is, werd de uitreiking gedaan via een onlinevideo. 

Thomas More Mechelen won de award met de 'expertklas Mediawijsheid' in de bachelor lager onderwijs. De studenten leren in de expertklas Mediawijsheid om zich met behulp van media te informeren, bronnen en informatie te beoordelen en media-inhoud te creëren voor zichzelf en anderen. 

De expertklas vind ik zelf ook wel een tof idee en dat zou in onze opleiding ook nog van pas kunnen komen. Een welverdiende proficiat aan de opleiding! 


bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20200925_94567453/lerarenopleiding-thomas-more-mechelen-wint-m-award-voor-mediawijsheid 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)