Greenland (film 1 - Nederlands 3.1)

 

Een familie vecht om te overleven als een planeet-dodende komeet naar de aarde raast. John Garrity (Gerard Butler), zijn vrouw Allison (Morena Baccarin) en zijn jonge zoon Nathan maken een gevaarlijke reis naar hun enige hoop op heiligdom. Te midden van angstaanjagende nieuwsberichten over steden over de hele wereld die door de fragmenten van de komeet worden geëgaliseerd, ervaren de Garrity's het beste en het slechtste van de mensheid terwijl ze de toenemende paniek en wetteloosheid om hen heen bestrijden. Terwijl het aftellen naar de wereldwijde apocalyps op het nulpunt komt, culmineert hun ongelooflijke tocht in een wanhopige en last-minute vlucht naar een mogelijke veilige plek. 

Op zondagavond 11 oktober ging ik samen met mijn vriend een avondje uit. We besloten om naar de bioscoop te gaan en dat kwam goed uit omdat ik toch nog een film voor school moest gaan kijken. We hadden eigenlijk niet veel keuze, want onze genrekeuzes komen niet altijd overeen. We hadden 3 films op het oog: Greenland, Tenet en David Copperfield. We keken eerst naar de trailers en meteen viel er al een film af. Toen hadden we nog keuze tussen twee films en is het Greenland geworden omdat deze film ons toch het meeste aansprak. 

Zoals in de korte beschrijving staat, gaat het verhaal over een planeet-dodende komeet die naar de aarde raast. In de film krijgen mensen met vitale beroepen, waaronder de Garrity's, een presidentiële waarschuwing dat zij op een bepaald uur zich ergens moeten aanmelden. Zij worden dan met vliegtuigen naar veilige bunkers in verschillende landen gebracht.
Jammer genoeg werd de zoon van John en Allison geweigerd omdat hij diabetes heeft en mochten ze dus niet op het vliegtuig. Op het vliegveld raken ze elkaar kwijt en begint hun zoektocht naar elkaar. Ik wil niet te veel verklappen, maar onderweg in hun zoektocht naar elkaar stoten ze op veel problemen. 

Raken ze nog op een vliegtuig naar 'Greenland' oftewel Groenland, of blijven ze achter en sterven ze? Ben je benieuwd? Dan raad ik je aan om de film te gaan kijken! Ikzelf vond het een heel goede film, met ondenkbare gebeurtenissen en misschien wel een niet-voorspellend einde. De film geeft een kritische weergave hoe sommige mensen duidelijk belangrijker zijn dan anderen. Ook anno 2020 zie je dit zeer duidelijk en op dat vlak is de film actueel. Of er binnenkort een planeet-dodende komeet naar onze aarde raast? Dat weten we nooit, maar laten we hopen dat dit nooit gebeurd. 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)