Auteurslezingen via livestream tijdens digitale jeugdboekenmaand (artikel 2 - Nederlands 4)

Auteurslezingen via livestream tijdens digitale jeugdboekenmaand 




Maart is jeugdboekenmaand, maar door het coronavirus kunnen er niet veel activiteiten georganiseerd worden. Daarom zetten de bibliotheken van Deinze en Landegem in op een digitale jeugdboekenmaand met maar liefst 32 auteurslezingen via livestream.

Door het coronavirus kunnen er momenteel geen activiteiten georganiseerd worden voor de jeugdboekenmaand. Dat is jammer! De bibliotheken van Deinze en Landegem hebben een goed alternatief bedacht: een digitale jeugdboekenmaand. 

Ze organiseren een digitale jeugdboekenmaand om de leerlingen toch in contact te brengen met hun favoriete jeugdauteurs. De lezingen worden gelivestreamd naar de klassen. In totaal zijn er 32 lezingen door 14 verschillende auteurs voor alle klassen van het eerste leerjaar van de basisscholen tot en met de klassen van het eerste middelbaar onderwijs. De livestreams gebeuren vanuit een speciaal hiervoor ingerichte studio in jeugdhuis Brieljant. 

Er is ook iets bedacht voor de kleuters. In samenwerking met cultuurregio Leie Schelde bieden de bibliotheken 'Hartroerend verhaal van Hartenaas' van vertelster Hilde Rogge aan. Deze vertelling kunnen de kleuters van de derde kleuterklas digitaal in hun klasje volgen. 

Ik vind dit een leuk alternatief voor de jeugdboekenmaand. Zo kunnen kinderen en jongeren toch nog een beetje de sfeer van de jeugdboekenmaand opsnuiven. Het is jammer dat de pandemie tussen al onze vrijetijdsbestedingen komt, maar we werken eraan om het leven van nu toch een beetje leuk te maken! 

bron: Anthony Statius. (2021, maart 1). Auteurslezingen via livestream tijdens digitale jeugdboekenmaand. Opgehaald van Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/deinze/auteurslezingen-via-livestream-tijdens-digitale-jeugdboekenmaand~aa26ae83/ 


Reacties

  1. Dag Yoni,

    Ik heb dit alternatief voor de jeugdboekenmaand ook zien passeren in verschillende artikels en vind het echt een super initiatief. Het is sowieso al enorm moeilijk om jongeren tegenwoordig echt enthousiast te krijgen voor boeken omdat het voor hen allemaal een ver-van-je-bed show is geworden. Zulke initiatieven zorgen ervoor dat kinderen en jongeren de mensen achter het boek kunnen ontmoeten en hetgeen wat ze lezen een extra dimensie kunnen geven. Het is natuurlijk nog leuker om de auteurs in levenden lijve in de klas te krijgen, maar laten we hopen dat dat over enkele maanden misschien toch terug mogelijk is.

    Groeten,
    Kim

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)