EWT Theater - In de Duinhalm (Nederlands 5 - cultuurevenement 2)

 In de Duinhalm 

In het pittoreske kuststadje De Haan opent een nieuwe Bed & Breakfast met de welluidende naam 'In de Duinhalm'. We maken de openingsavond mee. Zo zien we hoe de kersverse eigenaars Ronny en Fabienne Dekoster zich klaarmaken om de gasten te ontvangen. 

Veel gasten ontvangen ze niet op hun openingsavond. Er is maar één reservatie: een Duitse toerist. Ook al is er maar één reservatie, Ronny is vastberaden om van de zaak een groot succes te maken. Fabienne, zijn vrouw, was verantwoordelijk om de Duitse toerist te ontvangen aangezien zij beter Duits kan spreken. Maar volgens haar ontbreekt er iets aan het interieur. "Het moet stromen", zoals ze vaker zei tegen Ronny. Daarom laat ze Ronny in de eerste scènes alleen terwijl zij zich bezighoudt met de "Feng Shui" van de ruimte. Ronny staat er helemaal alleen voor en ergert er zich aan. 

De Duitse toerist komt aan en Ronny zet zijn beste beentje voor. Maar Ronny zijn Duits is eerder Duits met haar op... Het zorgt voor geweldige en grappige conversaties tussen de twee mannen. En dan valt er plots een recensente binnen van een bekende en populaire toeristische website. Zij komt nieuwe accommodaties aan de kust beoordelen. Ronny wil natuurlijk een voortreffelijke indruk maken en zegt tegen de recensente dat hun B&B bijzonder goed draait met internationale klanten. Natuurlijk is dat niet zo, maar om deze leugen waar te maken schakelt hij zijn poetsvrouw Krista in op een onbewaakt moment. 

De kamers van de B&B zijn 'volledig' volgeboekt. Ronny doet zijn uiterste best om in elke taal aan iedereens wensen te voldoen. Zo legt hij het ontbijtbuffet uit in drie talen! 

Maar dan komt er een keerpunt in het verhaal. De Duitse toerist blijkt helemaal geen Duitser te zijn, maar de Oostende minnaar van zijn vrouw Fabienne! En ook de recensente heeft door dat de Parisienne Kriste de kuisvrouw is. Maar dan gebeuren er nog enkele verrassende elementen die ik voor mezelf houd... 

Mijn stiefvader had nog een kaartje over en ik besloot om mee te gaan naar toneel op vrijdagavond 26 november. Ik wist totaal niet over wat het toneelstuk ging gaan. Samen met deze korte samenvatting van het toneelstuk kan ik zeggen dat ik twee uur aan een stuk heb gelachen en gegierd. Het was een geweldig toneelstuk met creatieve en grappige invalshoeken. Alsook de acteerprestaties van de acteurs waren top! 

Voor wie geïnteresseerd is: Het toneelstuk speelt nog tot 19 december in het EWT Theater in Deurne. 
Meer info: http://www.ewt.be/index.php 





Mijn ticket was geregeld via Roland (een vriend van mijn stiefvader), daarom staat zijn naam erop. 







Reacties

Populaire posts van deze blog

Is naaktfoto’s doorsturen oké of niet? Sexting is voortaan verplichte leerstof (artikel 3 - Nederlands 4)

Helft haakt af tijdens lerarenopleiding (artikel 1 OPO 1)

Escape Room - Maren Stoffels (boek 6 OPO 1 + 2)